25. 3. 2012 – koncert – Henry Tóth & Sľuk

Marec 15th, 2012
Napísal:
Kategória: Aktuality

“Svet plný emócií, nachádzajúci svoj obsah v osobnej i spoločenskej histórii, ktorá má korene práve tu v srdci Európy. Ponúka ho v podobe krátkeho stretnutia, ktoré je v porovnaní z časom, ktorý nás predchádza a ktorý bude trvať po nás, iba okamihom príležitosti vnímať bezprostrednosť, radosť, žiaľ, bolesť i krásu pretavenú do súhry a harmónie – Henry Tóth a SĽUK.”

Jozef Dolinský ml.

HENRY TÓTH

Ku gitare sa dostal až ako 14-ročný, keď začal študovať na bratislavskom Konzervatóriu u prof. Jozefa Zsabku.Neskôr pokračoval na prestížnej Hochschule für Music und darstellende Kunst v rakúskom Graz. Rok 1996 znamenal vydanie debutového albumu The Big H – Breath a ocenenie Slovenskej hudobnej akadémie Grammy West v kategórií Najlepší inštrumentalista roka. Vytvoril hudbu k baletnému predstaveniu, ako gitarista nahral desiatky štúdiových albumov rôznych interpretov, produkoval množstvo albumov žánrovo rozmanitých kapiel a interpretov. Jeho portfólio obsahuje mená ako Delmar Brown, Lew Soloff,Vesta Maxey,Marika Gombitová, Richard Muller, Elán, Martin Babjak …
Vydal tri štúdiové a jeden koncertný album.
1996 CD The Big H – Breath
2001 CD The spirit of memory
2006 CD Henry Tóth Breath&Blue
2007 CD Čekovský a Tóth – Live from Bratislava Jazz Days 2007

SĽUK

Slovenský ľudový umelecký kolektív vznikol v roku 1949 a je jediné profesionálne teleso, pôsobiace v oblasti umeleckého spracovania a interpretácie tradičnej ľudovej kultúry na Slovensku. Tvorba vychádza z autentických podôb slovenského ľudového umenia a spracováva ho do umelecky vysoko kvalitných a divácky úspešných programov. Počas viac ako šesťdesiatročnej histórie so SĽUK-om spolupracovalo mnoho výrazných umeleckých osobností – choreografov, výtvarníkov, skladateľov a profesionálnych interpretov. Hudobný profil telesa najviac ovplyvnil Tibor Andrašovan, Svetozár Stračina, Jozef Pálka, Július Móži a ďalší. V súčasnosti udržiava SĽUK ľudové umenie v širokom spektre programoch s rôznou mierou štylizácie, ale aj odvážnymi posunmi do nových žánrov.

predpredaj –  ticketportal

www.henrytothasluk.eu


2024 Copyright Gitaristi.sk. All rights reserved.